Doba prípravy: 60 minút
Počet porcií: 16
Cesto: 5 vajec, 140g cukru, 100g polohrubej múky, 75g solamylu, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, tuk a múka na plech
Náplň: 300g malín, 125g cukru, 2 vanilkové cukry, 250g tvarohu, 6 plátkov želatíny, 250g šľahačky,130g malinového džemu
Ozdoba:...
Celý článok
Doba prípravy: 40 minút
Počet porcií: 12
Korpus: 4 vajcia, 160g krupicového cukru, 50g čokolády na varenie, 150g hladkej múky
Náplň: 200g mascarpone, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250ml smotany na šľahanie, 4 plátky želatíny, 300g čerstvých malín, 50ml mandľového likéru, 50g kakaa na...
Celý článok
Doba prípravy: 50 minút
Počet porcií: 16
Postup:
1. Z bielkov a krupicového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zľahka vmiešame žĺtky a preosiatu múku. Cesto nanesieme na plech vyložení papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pri 180 stupňoch celzia asi 15 minút.
2. Upečený korpus opatrne preložíme...
Celý článok
Doba prípravy: 60minút
Počet porcií: 16
Potrebujeme: 200g hladkej múky, 120g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 50g lieskových orieškov, 170g masla, 2 žĺtky
Náplň: 100g piškót, 200g vlašských orechov, 5 lyžíc červeného vínneho punča, 1l yžička rumu alebo rumovej či punčovej arómy, 100g...
Celý článok
30 porcií 30+40 minút
Cesto: 4 vajcia, 200g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100ml oleja, 100ml mlieka, 200g práškového cukru, 1 prášok do pečiva
Plnka: 250 ml šťavy z broskyňového kompótu, 550 ml mlieka, 2 plné lyžice hladkej múky, 2 zlaté klasy, 175g kryštálového cukru, 1...
Celý článok