Višňový krémeš
Višňový krémeš
Suroviny
- 2 bal. (375g)cesto lístkové
- 700 gvišne zavárané
- 500 mlsmotana na šľahanie 30 %
- 2 ksstužovač šľahačky
- 2 ks (Zlatý klas Dr. Oetker)prášok krémový
- 500 mlnálev z višní
porcií
minút
príprava
minút
na 170 °C
Postup prípravy receptu
Rozvaľkané lístkové cesto (ja som si dosť uľahčila prácu a kúpila som hotové zrolované s papierom na pečenie) dobre popicháme vidličkou a dáme piecť na 20 min. pri 170 st.teplote (alebo kto má akú rúru, podľa potreby). Zatiaľ si dáme višne aj s nálevom do hrnca a ohrejeme. Puding Zlatý klas si vymiešame s 8 Pl vody, ev. s višňovým nálevom a nalejeme do hrnca s višňami.
Miešame, až kým nám nevznikne hustý puding, ktorý dáme na vychladnuté upečené lístkové cesto. Nachystáme si druhý plát na plech a pred pečením ho narežeme na požadované štvorce. Toto cesto už nepicháme vidličkou, aby sa nám štvorčeky počas pečenie krásne nafúkli.
Dve smotany na šľahanie si vyšľaháme so stužovačom podľa návodu a natrieme na vychladnutý puding. Upečené štvorčeky ukladáme na šľahačku a posypeme práškovým cukrom, alebo podľa chuti aj pred ukladaním na šľahačku polejeme čokoládou.
https://varecha.pravda.sk/recepty/visnovy-kremes/57248-recept.html