Višňový krémeš

Višňový krémeš

Višňový krémeš

Suroviny


15
porcií
60
minút
príprava
40
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Rozvaľkané lístkové cesto (ja som si dosť uľahčila prácu a kúpila som hotové zrolované s papierom na pečenie) dobre popicháme vidličkou a dáme piecť na 20 min. pri 170 st.teplote (alebo kto má akú rúru, podľa potreby). Zatiaľ si dáme višne aj s nálevom do hrnca a ohrejeme. Puding Zlatý klas si vymiešame s 8 Pl vody, ev. s višňovým nálevom a nalejeme do hrnca s višňami.

 
2

Miešame, až kým nám nevznikne hustý puding, ktorý dáme na vychladnuté upečené lístkové cesto. Nachystáme si druhý plát na plech a pred pečením ho narežeme na požadované štvorce. Toto cesto už nepicháme vidličkou, aby sa nám štvorčeky počas pečenie krásne nafúkli.

 
3

Dve smotany na šľahanie si vyšľaháme so stužovačom podľa návodu a natrieme na vychladnutý puding. Upečené štvorčeky ukladáme na šľahačku a posypeme práškovým cukrom, alebo podľa chuti aj pred ukladaním na šľahačku polejeme čokoládou. 

 

https://varecha.pravda.sk/recepty/visnovy-kremes/57248-recept.html