Vianočná tvarohovo- vanilková torta
07.05.2015 09:47
Vianočná tvarohovo-vanilková torta
Postup receptu:
-
1.Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, pridáme po jednom žĺtky. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, olej, kakao. Upečieme v dvoch tortových formách, priemer 26 cm. Spodok vyložíme papierom na pečenie. Necháme vychladnúť. Každú prekrojíme na polovicu. Spolu máme 4 časti. Každú pokropíme jahodovou šťavou
-
2.Plnka: šľahačku vyšľaháme so smetafixom, pridáme tvaroh vo vaničke, kyslú smotanu, práškový cukor, vanilkový cukor, Puding Creme Olé vanilkový bez varenia, premiešame a spolu ešte krátko šľaháme na požadovanú hustotu. Plnku rozdelíme na 3 časti. Jahodový kompót precedíme, šťavu odložíme na pokropenie korpusu.
-
3.Ukladáme nasledovne: kakaový korpus, tretina plnky, scedené prekrojené jahody, kakaový korpus, plnka, jahody, kakaový korpus, plnka, jahody a povrch prikryjeme posledným korpusom. Povrch a boky potrieme maslovým krémom. Môže byť iba maslo s cukrom alebo si pripravíte pudingový krém s maslom.
-
4.Fondán rozvaľkáme na doske poprášenej solamylom a prikryjeme celý povrch torty. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a podľa príležitosti, tentokrát to boli Vianoce. Odložíme do chladu. Je výborná, dobrú chuť!
-
https://dobruchut.azet.sk/recept/42082/vianocna-tvarohovo-vanilkova-torta/