Vianočná tvarohovo- vanilková torta

Vianočná tvarohovo-vanilková torta

 
Vianočná tvarohovo-vanilková torta
 

SUROVINY NA 16 PORCIÍ:

  • 8 ks vajcia
  • 10 PL jemný kryštálový cukor
  • 10 PL polohrubá múka
  • 1 balíček prášok do pečiva
  • 3 PL voda
  • 1 PL olej rastlinný
  • 2 PL kakao
 

PLNKA:

 
  • 500 g jemný tvaroh nízkotučný
  • 400 ml smotana na šľahanie
  • 200 ml kyslá pochúťková smotana
  • 2 balíčky Puding Créme Olé bez varenia vanilkový
  • 1 balíček vanilkový cukor DrOetker
  • 2 PL cukor práškový
  • 1 balíček Smetafix DrOetker
  • 1 konzerva jahodový kompót
 

NA POVRCH:

 
  • 2 balíčky Fondán DrOetker
 
 

  • Čas prípravy:  min.
     
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

Obrázky: Zobrazovať / Nezobrazovať
  • 1.
    Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, pridáme po jednom žĺtky. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, olej, kakao. Upečieme v dvoch tortových formách, priemer 26 cm. Spodok vyložíme papierom na pečenie. Necháme vychladnúť. Každú prekrojíme na polovicu. Spolu máme 4 časti. Každú pokropíme jahodovou šťavou
     
  • 2.
    Plnka: šľahačku vyšľaháme so smetafixom, pridáme tvaroh vo vaničke, kyslú smotanu, práškový cukor, vanilkový cukor, Puding Creme Olé vanilkový bez varenia, premiešame a spolu ešte krátko šľaháme na požadovanú hustotu. Plnku rozdelíme na 3 časti. Jahodový kompót precedíme, šťavu odložíme na pokropenie korpusu.
     
  • 3.
    Ukladáme nasledovne: kakaový korpus, tretina plnky, scedené prekrojené jahody, kakaový korpus, plnka, jahody, kakaový korpus, plnka, jahody a povrch prikryjeme posledným korpusom. Povrch a boky potrieme maslovým krémom. Môže byť iba maslo s cukrom alebo si pripravíte pudingový krém s maslom.
     
  • 4.
    Fondán rozvaľkáme na doske poprášenej solamylom a prikryjeme celý povrch torty. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a podľa príležitosti, tentokrát to boli Vianoce. Odložíme do chladu. Je výborná, dobrú chuť!
     
    Vianočná tvarohovo-vanilková torta
  •  

https://dobruchut.azet.sk/recept/42082/vianocna-tvarohovo-vanilkova-torta/