Vianočná torta
07.05.2015 09:50
Vianočná torta
Môžete si odkrajovať celé Vianoce :)
Postup receptu:
-
1.Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku s práškom do pečiva, orechy a tuhý sneh. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme cca 45 min. na 165 stupňov.
-
2.Upečenú tortu vyklopíme a rozrežeme na 3 alebo 4 pozdĺžne korpusy. Každý z nich potrieme marhuľovým džemom, uložíme naň kolieska banánu a potrieme krémom. Krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť pod potravinovou fóliou. Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a prišľaháme doň zmes zo Zlatého klasu.
-
3.Naplnenú tortu obtrieme aj zboku a zvrchu a dáme zachladiť (najlepšie na noc). Poťahujeme cukrárskou hmotou alebo bielym marcipánom. Z poťahovej hmoty si vykrojíme snehové vločky, prípadne písmená a nalepíme ich pomocou štetca s vodou na tortu. Po obvode zaviažeme ozdobnú vianočnú stuhu.
https://dobruchut.azet.sk/