Veľkonočné ovečky
12.07.2015 14:02
Veľkonočné ovečky
Postup receptu:
-
1.Na pracovnu dosku presitujeme hladku muku. Do muky vklepneme zltok, pridame rozkrajane maslo, praskovy cukor a skoricovy prasok. Vsetko rychle vymiesame. Cesto je urcite redsie ako linecke, ale ak sa Vam to naozaj nezda, tak po lyziciach este pridavajte muku a zapracujte. Dame ho do folie a nechame v chlade odpocinut 30 minut.
-
2.Cesto podsypavame mukou a rozvlakame na hrubku 5 az 6 mm, Vykrajujeme velke kolieska s priemerom cca 7 cm. Kolieska kladieme na plech s papierom na pecenie. Zbytok cesta znovu rozvalkame a vykrojime kolieska s priemerom cca 3 cm. Tie polozime na velke kolieska a naaranzujeme ich ako hlavu. Po bokoch hlavy, vtlacime do cesta, osupane mandle, ako usi. Pecieme vo vyhriatej rure na 200 stup. 10 az 12 minut.
-
3.Cokoladove tycinky nakrajame na dlzku noziciek. Kazdu tycinku na sekundicku nahrejeme nad plamenom napr. zapalovacom, aby sa nam coko trosicku rozohriala a prilepime ich na brusko. Z celej varky mi odpadli dve mandle a tam som postupovala rovnako...zapalovacom som sekundovo nahriala coko na tycinke, obtrela ju na mandlu a prilepila. Bolo to ohromne rychle a cista praca.
-
4.Praskovy cukor, bielok a par kvapiek citronovej stavy vymiesame do hladka. Poleva by mala byt husta, aby sa nam bodky na kozusteku neroztekali. Polevu vlozime do sacku s velmi tenkou spickou a nabodkujeme ovecke kozustek. Dokreslime oci, usta a nos.
- https://dobruchut.azet.sk/recept/45487/velkonocne-ovecky/