Veľkonočná trasená torta s ananásom
07.05.2015 10:05
Veľkonočná trasená torta s ananásom
Postup receptu:
-
1.Cesto,.. Vajcia, olej a cukor - dobre vyšľaháme na penu. Pridáme prášok do pečiva zmiešaný s múkou a postupne prilievame minerálku. Cesto nalejeme do vymastenej a struhankou vysypanej štartovej formy. Pečieme na 175°C 30 minút. Upečené vychladnuté cesto prerežeme na tri časti (resp. na dve). Pokvapkáme sirupom, alebo sladkou vodou a natrieme džemom. Následne natrieme polovicou strateného krému, poukladame kúsky ananásu, priložíme druhým piskotovym platom, opäť potrieme dzemom, trasenou plnkou, poukladame ananásom a na záver ozdobíme vyšľahanou šľahačkou:-)
-
2.Trasená plnka... Do uzatvaratelnej misky vylejeme smotanu na slahanie, pochutkovu smotanu, šťavu z ananásoveho kompotu, vanilkovy cukor a vanilkovy pudingovy prášok ole bez varenia, uzatvorime a pár krát potraseme, stuhne to naozaj za chvíľu a môžeme natrieť na tortu.
-
https://dobruchut.azet.sk/recept/30186/velkonocna-trasena-torta-s-ananasom/