Valentínska banánová torta

Valentínska banánova torta

 
Valentínska banánova torta
 

SUROVINY:

 

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM:

 
  • 3 ks vajce
  • 140 g kryštálový cukor
  • 1 balíček vanilínový cukor
  • 100 g horká čokoláda
  • 1/2 dl rum
  • 250 g palmarín
 

BIELY KRÉM:

 
  • 500 ml mlieko
  • 4 ks žĺtok
  • 4 PL hladká múka
  • 1 balíček vanilínový cukor
  • 170 g kryštálový cukor
 

KORPUS:

 
  • 16 ks vajce
  • 640 g kryštálový cukor
  • 800 g polohrubá múka
  • 2 balíčky kypriaci prášok do pečiva
  • 1 dl voda
  • 1 dl olej
  • 4 balíčky vanilínový cukor
  • 60 g kakao
 

  •  
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Piškóty: 4 vajcia, vanilínový cukor a 160 g kryštálového cukru si vymiešame do peny. Pridáme 200 g múky a pol prášku do pečiva, 1/2 dl vody a 1/2 dl oleja. Urobíme 4 piškóty a do 2 z nich primiešame 30 g kakaa. Pečieme vo forme srdca na 170°C.
     
  • 2.
    Čokoládový krém: Vajcia s cukrom a kakaom si vymiešame nad parou. Miešame cca 30 minút. Stiahneme z pary a pridáme čokoládu. Do vychladnutej masy primiešame 1/2 dl rumu. Palmarín si vymiešame a pridáme čokoládovu masu.
     
  • 3.
    Biely krém: V troche mlieka sme rozmiešali žĺtky a hladkú múku. Zvyšné mlieko si dáme privrieť s vanilínovým cukrom, cukrom kryštálovým a vlejeme zvyšok. Urobíme si kašu, ktorú necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame s palmarínom.
     
  • 4.
    Na korpusy vrstvíme krémy a pokrájané banány na kolieska. Vrch polejeme čokoládou a boky obsypeme orechmi.
     
  •  
 
https://dobruchut.azet.sk/recept/8937/valentinska-bananova-torta/