Valentínska banánová torta
07.05.2015 15:21
Valentínska banánova torta
Postup receptu:
-
1.Piškóty: 4 vajcia, vanilínový cukor a 160 g kryštálového cukru si vymiešame do peny. Pridáme 200 g múky a pol prášku do pečiva, 1/2 dl vody a 1/2 dl oleja. Urobíme 4 piškóty a do 2 z nich primiešame 30 g kakaa. Pečieme vo forme srdca na 170°C.
-
2.Čokoládový krém: Vajcia s cukrom a kakaom si vymiešame nad parou. Miešame cca 30 minút. Stiahneme z pary a pridáme čokoládu. Do vychladnutej masy primiešame 1/2 dl rumu. Palmarín si vymiešame a pridáme čokoládovu masu.
-
3.Biely krém: V troche mlieka sme rozmiešali žĺtky a hladkú múku. Zvyšné mlieko si dáme privrieť s vanilínovým cukrom, cukrom kryštálovým a vlejeme zvyšok. Urobíme si kašu, ktorú necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame s palmarínom.
-
4.Na korpusy vrstvíme krémy a pokrájané banány na kolieska. Vrch polejeme čokoládou a boky obsypeme orechmi.
-
https://dobruchut.azet.sk/recept/8937/valentinska-bananova-torta/