Tvarohovo-kokosová torta s mandarínkami
07.05.2015 09:49
Tvarohovo-kokosová torta s mandarínkami
Tortička je vhodná na slávnostné príležitosti, i na Vianoce.
Postup receptu:
-
1.Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, po lyžiciach zašľaháme cukor, pridáme po jednom žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, olej, preosiate kakao. Upečieme v tortovej forme, priemer 26 cm, na spodok dáme papier na pečenie, vlejeme cesto a upečieme pri teplote 180°C 30 minút. Necháme vychladnúť.
-
2.Plnka: šľahačkovú smotanu, kyslú smotanu, tvaroh, práškový cukor dáme do hlbšej nádoby. Premiešame, pridáme Puding Créme Olé kokosový bez varenia a elektrickým šľahačom vyšľaháme na požadovanú hustotu. Celá príprava trvá iba niekoľko minút.
-
3.Korpus prekrojíme na polovicu, mandarínky scedíme. Šťavou pokropíme obidve polovice korpusu. Spodnú časť potrieme polovicou plnky, poukladáme po celej ploche mandarínky, prikryjeme druhou časťou korpusu. Natrieme povrch aj boky torty zvyškom plnky. Povrch ozdobíme šľahačkou, mandarínkami, posypeme kokosovou múčkou a odložíme do chladu na niekoľko hodín. Je výborná, príprava nie je náročná. Dobrú chuť!
-
https://dobruchut.azet.sk/