Tvarohovo-kokosová torta s mandarínkami

Tvarohovo-kokosová torta s mandarínkami

 
Tvarohovo-kokosová torta s mandarínkami
 
Tortička je vhodná na slávnostné príležitosti, i na Vianoce.

SUROVINY NA 16 PORCIÍ:

  • 5 ks vajcia
  • 7 PL jemný kryštálový cukor
  • 7 PL polohrubá múka
  • 1/2 balíčkov prášok do pečiva
  • 2 PL voda
  • 1 PL rastlinný olej
  • 2 PL kakao
 

PLNKA:

 
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 200 ml kyslá pochúťková smotana
  • 250 g jemný tvaroh
  • 1 balíček Puding Créme Olé bez varenia kokosový
  • podľa chuti práškový cukor
  • 1 konzerva mandarinkový kompót
 

NA POVRCH:

 
  • 1 balíček prášková šľahačka DrOetker
  • 150 ml studené mlieko
 

NA POSYPANIE:

 
  • trochu kokosová múčka
 
 

  • Čas prípravy:  min.
     
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

Obrázky: Zobrazovať / Nezobrazovať
  • 1.
    Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, po lyžiciach zašľaháme cukor, pridáme po jednom žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, olej, preosiate kakao. Upečieme v tortovej forme, priemer 26 cm, na spodok dáme papier na pečenie, vlejeme cesto a upečieme pri teplote 180°C 30 minút. Necháme vychladnúť.
     
  • 2.
    Plnka: šľahačkovú smotanu, kyslú smotanu, tvaroh, práškový cukor dáme do hlbšej nádoby. Premiešame, pridáme Puding Créme Olé kokosový bez varenia a elektrickým šľahačom vyšľaháme na požadovanú hustotu. Celá príprava trvá iba niekoľko minút.
     
  • 3.
    Korpus prekrojíme na polovicu, mandarínky scedíme. Šťavou pokropíme obidve polovice korpusu. Spodnú časť potrieme polovicou plnky, poukladáme po celej ploche mandarínky, prikryjeme druhou časťou korpusu. Natrieme povrch aj boky torty zvyškom plnky. Povrch ozdobíme šľahačkou, mandarínkami, posypeme kokosovou múčkou a odložíme do chladu na niekoľko hodín. Je výborná, príprava nie je náročná. Dobrú chuť!
     
    Tvarohovo-kokosová torta s mandarínkami
  •  

https://dobruchut.azet.sk/