Tvarohovo- jahodová svieža torta
07.05.2015 14:39
Tvarohovo-jahodová svieža torta
Postup receptu:
-
1.Ďalej potrebujeme : 1 malý jahodový džem a troška detských okrúhlych piškót. Cesto : Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou práškového cukru ( 70 g ) do peny. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou práškového cukru ( 70 g ) na tuhý sneh. Obe hmoty spolu zmiešame a pridáme kakaový prášok a múku. Na koniec primiešame olej a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C približne 25 minút.
-
2.Upečený korpus necháme vychladnúť a následne prekrojíme na polovicu. Prerezaný korpus natrieme džemom a jeden diel vložíme naspäť do formy, na ktorý poukladáme jahody a piškóty, ktoré sme si natreli džemom a spojili. Zalejeme plnkou.
-
3.PLNKA : Vymiešame si tvaroh s práškovým cukrom, jogurtom a šťavou z 1/2 citróna. Primiešame vyšľahanú šľahačku. Medzitým si pripravíme želatínu na plnku podľa návodu a vmiešame do plnky.
-
4.Takto pripravenú plnku vylejeme na pripravený korpus do tortovej formy. Prikryjeme druhým tortovým korpusom a necháme v chladničke stuhnúť. Keď nám plnka stuhne, môžeme okraje torty orezať a vrch torty natrieme opäť jahodovým džemom.
-
5.Celú tortu natrieme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom, zmiešanou s jemným tvarohom a 1 PL pr. cukru. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
https://dobruchut.azet.sk/recept/31618/tvarohovo-jahodova-svieza-torta/