Tvarohovo- jahodová svieža torta

Tvarohovo-jahodová svieža torta

 
Tvarohovo-jahodová svieža torta
 

SUROVINY NA 12 PORCIÍ:

 

CESTO:

 
  • 5 ks vajcia
  • 140 g polohrubej múky
  • 140 g práškového cukru
  • 20 g kakaového prášku
  • 4 PL oleja
  • trochu tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy
 

PLNKA:

 
  • 140 ml jahodového jogurta
  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 ks želatína na prípravu plnky DrOetker
  • 2 PL práškového cukru
  • podľa chuti citrónovej šťavy
 

NA OZDOBU:

 
  • 350 g čerstvých jahôd
 
 

NA POTRETIE:

 
  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 ks stužovač šľahačky DrOetker
  • 1 PL práškového cukru
 

 

Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Ďalej potrebujeme : 1 malý jahodový džem a troška detských okrúhlych piškót. Cesto : Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou práškového cukru ( 70 g ) do peny. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou práškového cukru ( 70 g ) na tuhý sneh. Obe hmoty spolu zmiešame a pridáme kakaový prášok a múku. Na koniec primiešame olej a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C približne 25 minút.
     
  • 2.
    Upečený korpus necháme vychladnúť a následne prekrojíme na polovicu. Prerezaný korpus natrieme džemom a jeden diel vložíme naspäť do formy, na ktorý poukladáme jahody a piškóty, ktoré sme si natreli džemom a spojili. Zalejeme plnkou.
     
  • 3.
    PLNKA : Vymiešame si tvaroh s práškovým cukrom, jogurtom a šťavou z 1/2 citróna. Primiešame vyšľahanú šľahačku. Medzitým si pripravíme želatínu na plnku podľa návodu a vmiešame do plnky.
     
  • 4.
    Takto pripravenú plnku vylejeme na pripravený korpus do tortovej formy. Prikryjeme druhým tortovým korpusom a necháme v chladničke stuhnúť. Keď nám plnka stuhne, môžeme okraje torty orezať a vrch torty natrieme opäť jahodovým džemom.
     
  • 5.
    Celú tortu natrieme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom, zmiešanou s jemným tvarohom a 1 PL pr. cukru. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

 

https://dobruchut.azet.sk/recept/31618/tvarohovo-jahodova-svieza-torta/