Torta

Torta

 
Torta
 

SUROVINY NA 8 PORCIÍ:

  • 200 g kryštálový cukor
  • 5 ks vajce
  • 1 dl voda
  • 1 dl olej
  • 200 g hladká múka
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 ks kypriaci prášok
 

KRÉM:

 
  • 700 ml mlieko
  • 3 ks Zlatý klas
  • 300 g Helia
  • 250 g práškový cukor
  • 1 ks esencia
  • 500 g marcipán
 

  • Čas prípravy:  min.
     
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Päť žĺtkov vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto. Pridáme vodu a olej a dobre premiešame. Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z piatych bielkov. Pečieme na 180 stupňoch (elektrická rúra). Ak nám korpus vychladne rozrežeme ho na 3 diely,ktoré môžeme natrieť džemom.
     
  • 2.
    Krém: Mlieko si dáme zovrieť, do vriaceho mlieka pridáme zlaté klasy rozmiešamé v troche mlieka, spravíme si hustý puding a necháme ho vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo s práškovým cukrom a po tom pridáme esenciu a vychladnutý puding. Spravíme si marcipán, do ktorého pridáme farbu, obalíme nim celú tortu a ľubovoľne ju ozdobíme.

 

https://dobruchut.azet.sk/recept/14716/torta/