Torta z muffinového cesta a polevou z marschmallow
07.05.2015 15:17
Torta z muffinového cesta a polevou z marschmallow
Postup receptu:
-
1.Korpus:
Krupicu zalejeme kyslou smotanou a necháme 10 minút odstáť. Pridáme rozpustené maslo, cukor a múku s kypriacim práškom do pečiva. Vmiešame kôru a šťavu z citróna. Poprípade môžme pridať nasekanú čokoládu, kúsky orieškov alebo hrozienka. Cesto rozdelíme na polovicu a upečieme 2 pláty alebo 1, ktorý prekrojíme. Dáme do tortovej formy a pečieme na 180 °C v nevyhriatej rúre cca 20-30 minút. -
2.Plnka:
Vyšľaháme si smotanu spolu so stužovačom. Primiešame mascarpone. Natrieme na korpus a priložíme druhý korpus. Aby korpus nebol príliš suchý môžeme poliať sirupom, šťavou z kompótu a pod. Trochou krému potrieme celú tortu. -
3.Marcipán:
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme cukríky. Potom pridáme 400 g práškového cukru, kúsok Cery a pár kvapiek citrónovej šťavy. Vymiešame. Zvyšok práškového cukru postupne vmiesime do cesta. Vyvaľkáme a potiahneme ním tortu. Na ozdobu môžeme použiť vykrojené marcipánové srdiečka alebo rôzne ozdôbky.
https://dobruchut.azet.sk/recept/9011/torta-z-muffinoveho-cesta-a-polevou-z-marschmallow/