Torta z muffinového cesta a polevou z marschmallow

Torta z muffinového cesta a polevou z marschmallow

 
Torta z muffinového cesta a polevou z marschmallowSUROVINY:
 

CESTO:

 
  • 1 hrnček detská krupica
  • 1 hrnček kyslá smotana
  • 1 hrnček cukor
  • 125 g maslo
  • 1 hrnček hladká múka
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva
  • kôra a šťava z citróna
 

PLNKA:

 
  • 250 g Mascarpone
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 1 ks stužovač šľahačky alebo želatínový stužovač do dezertov
 

MARCIPÁN:

 
  • 180 g penové cukríky marshmallow
  • 600 g práškový cukor
  • 2 PL studená voda
  • 1 Cera
  • citrónová šťava
 

  • Čas prípravy:  min.
     
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Korpus: 
    Krupicu zalejeme kyslou smotanou a necháme 10 minút odstáť. Pridáme rozpustené maslo, cukor a múku s kypriacim práškom do pečiva. Vmiešame kôru a šťavu z citróna. Poprípade môžme pridať nasekanú čokoládu, kúsky orieškov alebo hrozienka. Cesto rozdelíme na polovicu a upečieme 2 pláty alebo 1, ktorý prekrojíme. Dáme do tortovej formy a pečieme na 180 °C v nevyhriatej rúre cca 20-30 minút.
     
  • 2.
    Plnka: 
    Vyšľaháme si smotanu spolu so stužovačom. Primiešame mascarpone. Natrieme na korpus a priložíme druhý korpus. Aby korpus nebol príliš suchý môžeme poliať sirupom, šťavou z kompótu a pod. Trochou krému potrieme celú tortu.
     
  • 3.
    Marcipán: 
    Vo vodnom kúpeli si rozpustíme cukríky. Potom pridáme 400 g práškového cukru, kúsok Cery a pár kvapiek citrónovej šťavy. Vymiešame. Zvyšok práškového cukru postupne vmiesime do cesta. Vyvaľkáme a potiahneme ním tortu. Na ozdobu môžeme použiť vykrojené marcipánové srdiečka alebo rôzne ozdôbky.
     
 
 

https://dobruchut.azet.sk/recept/9011/torta-z-muffinoveho-cesta-a-polevou-z-marschmallow/