Torta smajlík

Torta - SMAJLÍK

 
Torta - SMAJLÍK

SUROVINY NA 16 PORCIÍ:

  • 12 ks vajce
  • 12 PL polohrubá múka
  • 12 PL kryštálový cukor
  • 2 ks kypriaci prášok do pečiva
  • 3 dl polotučné mlieko
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 3 ks žĺtok
  • 2 PL hladká múka
  • 360 g tuk
  • 200 g práškový cukor
  • 5 dkg džem na natretie
  • 700 g žltého marcipánu
  • 1 ks čiernej cukrárskej fixky
  • 1 g červeného cukrárskeho farbiva
 
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

Obrázky: Zobrazovať / Nezobrazovať
  • 1.
    Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s pr. do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Upečieme 3 pláty v olejom potretej a múkou vysypanej okrúhlej forme.
     
  • 2.
    Krém: Dve tretiny mlieka (asi 2 dl) dáme zohriať, v zvyšnom 1 dl rozhabarkujeme žĺtky, vanilky a múku. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý krém. Čerstvé maslo vymiešame do peny, pridáme preosiaty pr. cukor a po troške vychladnutý krém.
     
  • 3.
    Korpusy naplníme krémom, trochu krému necháme na potretie vrchu a stien torty. Vrch a steny torty som trošku potrela ešte ríbezľovým džemom (lepšie sa uchytí marcipán). Potom rozvaľkáme a na tortu dáme žltý marcipán. Cukrárskou fixkou (jedlou) nakreslíme oči, nos a ústa...
     
    Torta - SMAJLÍK
  •  

https://dobruchut.azet.sk/recept/29150/torta-smajlik/