Torta s ružami
07.05.2015 10:07
Torta s ružami
Postup receptu:
-
1.Korpus žltý: 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor /5 PL/, po jednom žĺtky, 1 PL vody, 5 PL polohrubú múku s 1/3 prášku do pečiva. Upečieme vo vyhriatej rúre vo forme na tortu /priemer 26 cm/. Necháme vychladnúť. Upečieme 1 korpus. Korpus kakaový: 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor /5 PL/, po jednom žĺtky, 2 PL vody, 5 PL polohrubú múku s 1/3 prášku do pečiva, 1,5 PL kakao. Upečieme a necháme vychladnúť. Upečieme 2 korpusy, každý zo 4 vajec.
-
2.Plnka: maslo vyšľaháme, po lyžiciach zašľaháme nutellu, 2 PL kakao a podľa chuti práškový cukor, trochu umu /nemusí byť/.
-
3.Tvarohový krém: jemný tvaroh, kyslú smotanu, cukor, vanilkový puding Créme Olé bez varenia a vanilkovú arómu Dr.Oetker spojíme pomocou elektrického ručného šľahača. Ak zdá byť krém hustý pridajte mlieko. Ja som pridala.
-
4.Ukladáme nasledovne: kakaový korpus, lekvár, polovica nutellovej plnky, žltý korpus, lekvár, polovica plnky, kakaový korpus. Trochu zaťažíme a odložíme do chladu.
-
5.Nakoniec ozdobíme tvarohovým krémom. Pomocou cukrárenského vrecka a ozdobnej špičky /špička s väčšími rozostupmi/ vytvárame po povrchu torty ruže. Začíname zo spodu až po povrch. Uložíme do chladu. Kto má rád tvaroh, je vynikajúca. Každý si môže korpusy aj plnku upraviť podľa svojej chuti.
-
https://dobruchut.azet.sk/recept/30130/torta-s-ruzami/