Torta čierno- biela

Torta čierno - biela

 
Torta čierno - biela
 
 

SUROVINY NA 16 PORCIÍ:

  • 5 ks vajce
  • 160 g múka polohrubá
  • 200 g mletý mak
  • 160 g kryštálový cukor
  • 3 dl mlieko
  • 1 balíček prášok do pečiva
  • plnka
  • 400 ml mlieko
  • 1 ks čokoládový puding
  • 150 g nutella oriešková
  • PLNKA II
  • 500 ml šľahačková smotana
  • 2 balíčky stužovač šľahačky
  • cukor
  • cukríky na ozdobu
 

  • Čas prípravy:  min.
     
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

Obrázky: Zobrazovať / Nezobrazovať
  • 1.
    Mletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme schladiť. Žľtky vymiešame s cukrom, pridáme mak namočený v mlieku, múku s práškom do pečiva a nakoniec to všetko zmiešame so snehom. Pečieme pri 160-180 stupňov 45 min. Necháme vychladiť a rozrežeme na 3 časti.
     
  • 2.
    Plnka I. : Uvaríme puding a ešte do teplého vmiešame nutellu. Občas premiešame až vychladne.
     
  • 3.
    Plnka II. : Šľahačky vyšľaháme do tuha. Korpus rozrežeme na 3 časti plníme plnka I, potom plnka II. A všetko ešte raz. Zvyškom šľahačky potrieme celú tortu a ozdobíme podľa fantázie.
     
    Torta čierno - biela
  •  

https://dobruchut.azet.sk/recept/25717/torta-cierno-biela/