Torta

Torta

 
Torta


Postup receptu:

SUROVINY:

 

KORPUS:

 
  • 250 g vajce
  • 150 g kryštálový cukor
  • 200 g hladká múka
  • 1/2 balíčkov kypriaci prášok
  • 100 g mleté vlašské orechy
  • 3 PL kakaový prášok
 

PLNKA 1:

 
  • 400 ml mlieko
  • 150 g cukor
  • 2 ks vaječný žĺtok
  • 60 g Zlatý klas
  • 150 g Hera
  • 2 PL kakao
  • podľa chuti rum
  • 150 g kokos
 

PLNKA 2:

 
  • 50 g mleté vlašské orechy
  • 50 g cukor
  • 75 ml mlieko
  • 125 g Hera
 

DOCHUTENIE:

 
  • džem
  • rum
  • instantná káva
 

  •  
  • 1.
    Korpus: Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme cukor. Šľaháme, dokým sa cukor nerozpustí, potom pridávame po jednom žĺtku. Nakoniec prisypeme múku s práškom do pečiva. Cesto si rozdelíme do dvoch misiek: do jednej prisypeme orechy, do druhej kakao. Každé cesto pečieme zvlášť. Asi na 180 stupňoch.
     
    Torta
  • 2.
    Plnka 1: V 200 ml mlieka rozpustíme cukor a privedieme do varu. V druhej polovici mlieka vymiešame žĺtka a Zlatý klas. Vlejeme do osladeného mlieka a uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom doň všľaháme Heru. Krém rozdelíme do dvoch misiek, do nejdem pridáme kokos, do druhej kakao a rum podľa chuti.
     
  • 3.
    Plnka 2: Zmiešame cukor, orechy a mlieko, celé to dáme variť. Potom do vychladnutej masy primiešame maslo. Môžeme ochutiť rumom.
     
  • 4.
    Ja som mala jeden korpus väčší ako druhý, tak som to ešte prekrojila na polovicu. Na spodok som si dala orechový korpus, pokvapkala som ho kávou a rumom, následne potrela džemom. Natrela som kokosovým krémom. Takto som pokračovala, každý korpus som potrela džemom, pokvapkala kávou a rumom. Na vrch som dala kakaový krém, posypala kokosom. Boky torty som posypala kakaom. Každý si už môže ozdobiť ako chce.
     
 

https://dobruchut.azet.sk/recept/15556/torta/