Svadobná čokoládová torta

Svadobná čokoládová torta

 
Svadobná čokoládová torta
1 
 

SUROVINY NA 16 PORCIÍ:

  • 1 balíček tmavá poleva DrOetker
  • 3 ks vajce
  • 200 g zmäknuté maslo
  • 200 g cukor
  • 120 ml voda
 
  • Čas prípravy:  min.
     
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

Obrázky: Zobrazovať / Nezobrazovať
  • 1.
    Na prípravu cesta rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Pridáme vodu, kakao a dôkladne rozmiešame. Necháme vychladnúť. Vo väčšej mise vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Postupne pridávame vajcia, cmar a čokoládovú zmes. Všetko ušľaháme a na záver pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Vyšľaháme dohladka.
     
  • 2.
    Na prípravu náplne uvaríme zlatý klas v 250 ml vody. Puding necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vo väčšej mise ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo, cukor a vanilkový cukor. Šľahač znížime na najnižší stupeň a po lyžiciach pridávame puding. Na záver zašľaháme do náplne rum.
     
  • 3.
    Cestom naplníme tortovú formu, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 160 °C Teplovzdušná rúra: 140 °C Plynová rúra: stupeň 2 Pečieme asi 60 minút.
     
  • 4.
    Z upečeného korpusu opatrne odstránime tortovú formu a necháme ho vychladnúť. Korpus pozdĺžne jedenkrát rozrežeme a potrieme asi 1/3 náplne. Zvyšnou náplňou potrieme okraje a povrch torty.
     
  • 5.
    Na ozdobenie zľahka poprášime dosku práškovým cukrom a fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Vyvaľkaný fondán opatrne prenesieme rukou alebo pomocou valčeka na tortu. Fondán na torte uhladíme smerom od stredu nadol. Zvyšný fondán odkrojíme.
     
  • 6.
    Zo zvyšného fondánu vymodelujeme ružičky.
     
  • 7.
    Postup na tvorbu ružičiek: Fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Okraje koliesok sploštíme/stenčíme oblou stranou lyžice. Tým dosiahneme prirodzenejší efekt okvetných lístkov.
     
  • 8.
    Jedno koliesko zrolujeme (bude tvoriť stred ružičky). Zvyšné kolieska pevne pritlačíme okolo stredu ružičky (vytvoríme tak okvetné plátky). Na jednu ružičku použijeme približne 5 okvetných plátkov. Hotové ružičky necháme stuhnúť pri izbovej teplote (asi 30 minút). Spodnú štvrtinu môžeme odrezať pomocou ostrého noža, aby ružička na torte lepšie sedela. Ružičky prilepíme k torte pomocou bielej tubičky alebo jej miernym navlhčením vodou.
     
  • 9.
    Tortu ozdobíme bielou tubičkou a striebornými perličkami. Tie k fondánu upevníme pomocou bielej tubičky.
     
    Svadobná čokoládová torta
  •  

https://dobruchut.azet.sk/recept/27186/svadobna-cokoladova-torta/