Šťavnatá torta s marcipánom

Šťavnatá torta s marcipánom

 
Video: Šťavnatá torta s marcipánom
 

SUROVINY:

  • 6 ks vajce
  • 450 g práškový cukor
  • 300 g polohrubá múka
  • 160 g orechy
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 15 PL voda
  • 3 PL olej
  • 1 ks citrón
 

MANDĽOVÝ KRÉM:

 
  • 3 ks vajce
  • 170 g kryštálový cukor
  • 1 ks vajce
  • mandľová aróma
  • 250 g Helia
 

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM:

 
  • 3 ks vajce
  • 200 g kryštálový cukor
  • 1 ks vajce
  • 1 ks čokoláda na varenie
  • 2 PL kakao
  • 250 g Helia
  • 100 ks ml rumu
  • ríbezľový džem
  • jahodový kompót
 

MARCIPÁN:

 
  • 250 g sušené mlieko
  • 350 g práškový cukor
  • potravinárske farbivo
 

  • Čas prípravy:  min.
     
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    2/3 cukru, žĺtky, vlažnú vodu a olej vymiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, orechy, šťavu a kôru z citróna. Potom vyšľaháme bielky, do ktorých postupne pridávame zvyšnú 1/3 cukru. Nakoniec obe masy premiešame a pečieme na dvakrát v tortových formách pri 160 stupňoch cca 45 minút. Po upečení korpusy prekrojíme tak, aby nám vznikli tri tenšie pláty a jeden hrubý, ktorý pomrvíme s jahodovým kompótom. Pred plnením korpusy polejeme šťavou z kompótu a rumom. Následne ich potierame džemom.Čokoládový krém: Nad parou miešame žĺtky s cukrom, čokoládou, kakaom a vanilkovým cukrom do zhustnutia, necháme vychladnúť a primiešame Heliu.Mandľový krém: Nad parou miešame žĺtky, cukor, vanilkový cukor a po vychladnutí zašľaháme Heliu a mandľovú arómu.
     
  • 2.
    Marcipán: zmiešame cukor, sušené mlieko a vodu, príp. farbivo, rozvaľkáme a nanesieme na tortu. Zo zvyšného marcipánu urobíme ozdoby. Jednotlivé vrstvy ukladáme striedavo na seba.
     
  • 3.
    Vo video-ukážke môžete vidieť postup prípravy receptu na tortu s marcipánom od 55 s.
     
  •  

 

https://dobruchut.azet.sk/recept/1347/video-stavnata-torta-s-marcipanom/