Rezy kyjev
05.05.2015 08:12
Ingrediencie
400 | Gram | hladkej múky (cesto) |
1 | Kus | prášok do pečiva (cesto) |
150 | Gram | práškového cukru (cesto) |
200 | Gram | margarínu (cesto) |
4 | Kus | zltky (cesto) |
3 | Polievková lyžica | kyslej smotany (cesto) |
4 | Kus | bielky (orechový sneh) |
150 | Gram | cukru (orechový sneh) |
250 | Gram | mletých orechov (orechový sneh) |
2 | Kus | vanilkové pudingu (krém) |
500 | Milliliter | mlieka (krém) |
250 | Gram | masla (krém) |
250 | Gram | práš. cukru (krém) |
Inštrukcie
Cesto:
Zo všetkých ingrediencií (múka, cukor, prášok do pečiva, žltka, zmäknutý margarín a smotana) vymiešame cesto , rozdelíme na 3 časti.
Orechový sneh:
Urobíme si orechový sneh, klasicky vyšľaháme bielka s cukrom, a nakoniec zľahka primiešame orechy.
Všetky cestá vyvaľkáme a dáme na plech s papierom. Na vrch každého cesta dáme orechový sneh. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 ° C - cca. 15 až 18 minút .
Krém:
Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme maslo s cukrom, a pridávame vanilkový puding.Plníme rez tak, že oriešková krusta má byť vždy navrchu.
https://tortyodmamy.sme.sk/