Rezy kyjev

Ingrediencie

400 Gram hladkej múky (cesto)
1 Kus prášok do pečiva (cesto)
150 Gram práškového cukru (cesto)
200 Gram margarínu (cesto)
4 Kus zltky (cesto)
3 Polievková lyžica kyslej smotany (cesto)
4 Kus bielky (orechový sneh)
150 Gram cukru (orechový sneh)
250 Gram mletých orechov (orechový sneh)
2 Kus vanilkové pudingu (krém)
500 Milliliter mlieka (krém)
250 Gram masla (krém)
250 Gram práš. cukru (krém)

Inštrukcie

Cesto:
Zo všetkých ingrediencií (múka, cukor, prášok do pečiva, žltka, zmäknutý margarín a smotana) vymiešame cesto , rozdelíme na 3 časti.

Orechový sneh:
Urobíme si orechový sneh, klasicky vyšľaháme bielka s cukrom, a nakoniec zľahka primiešame orechy.

Všetky cestá vyvaľkáme a dáme na plech s papierom. Na vrch každého cesta dáme orechový sneh. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 ° C - cca. 15 až 18 minút .

Krém:
Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme maslo s cukrom, a pridávame vanilkový puding.Plníme rez tak, že oriešková krusta má byť vždy navrchu.

https://tortyodmamy.sme.sk/