Punčové tortičky s jahodovým džemom
Doba prípravy: 60minút
Počet porcií: 16
Potrebujeme: 200g hladkej múky, 120g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 50g lieskových orieškov, 170g masla, 2 žĺtky
Náplň: 100g piškót, 200g vlašských orechov, 5 lyžíc červeného vínneho punča, 1l yžička rumu alebo rumovej či punčovej arómy, 100g masla, 100g práškového cukru, 150g jahodovej marmelády.
Poleva: 1 bielok, 2 lyžice citrónovej šťavy, 100g práškového cukru
Postup:
1. Múku preosejem s práškovým cukrom. Pridáme vanilkový cukor,mleté oriešky, tuk nakrájaný na kúsky a žĺtky. Vypracujeme pevné cesto, necháme ho v chlade hodinu odležať. Potom ho rozvaľkáme a vykrojíme kolieska s priemerom 8cm. Rozložíme na plech a pečieme pri 200 stupňoch celzia asi 15 minút. Po upečení preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
2. Piškóty pomelieme spolu s orechmi. Prevlhčíme punčom a rumom. Potom pridáme zmäknuté maslo, práškový cukora vypracujeme pevnú hmotu. Z hmoty vytvarujeme placky s priemerom asi 2cm. Kolieska potrieme dvoma tretinami marmelády a medzi ne vložíme punčovú náplň.
3. Z bilekov, citrónovej šťavy a práškového cukru vymiešame hladkú lesklú polevu. Polevou potrieme povrcch tortičiek a necháme zaschnúť. Zvyšnú marmeládu prepasirujeme cez husté sitko, dáme ju do papierového kornútika a nanesieme na povrch.
4. Prajem dobrú chuť:)