Piškótové rezy tvarohovo- jahodové so šľahačkou
Piškótové rezy tvarohovo-jahodové so šľahačkou
Postup prípravy receptuSuroviny
- Cesto:
- 6 ksvajcia celé
- 6 PLcukor kryštálový
- 6 PLmúka hladká špeciál
- 1/2 balprášok do pečiva
- Krém:
- 500 gtvaroh
- 3 PLsmotana pochúťková
- 3 PLcukor kryštálový
- 2 citrónovkôra citrónová
- 1 ksšťava z citróna
- 1 balželatína číra
- 3 PLdžem marhuľový domáci
- 2 PLlekvár ríbezľový
- 3 balpiškóty dlhé
- 250 gjahody čerstvé
- Na vrch:
- 300 mlšľahačka
- 2 PLcukor kryštálový
- 2 balSmetafix
- 100 mlsirup bazový
porcií
minút
príprava
minút
na 180 °C
Do miešacej misy som dala 6 celých vajec, pridala som kryštáľový cukor..všetko som spolu miešala mixérom 7 minút..
múku a prášok do pečiva som zmiešala a po lyžici opatrne vmiešala do cesta..cesto som vyliala na pečiacim papierom vystlaný plech..trúbu som nechala vyhriať na 180 st.
koláč sa piekol 12 min. upečený som nechala vychladiť...po vychladení som ho upravila na veľkosť podnosu..22x33 cm.
pripravila som si tvarohový krém..do misy som dala tvaroh, cukor, smotanu a strúhanú citr. kôru aj šťavu ...všetko som potom zmiešala..
podľa návodu na vrecku som si uvarila želatínu..a pridala som ju k tvarohovej hmote..všetko som spolu zmiešala a uložila na 3 hodiny do chladničky stuhnúť..
piškótový korpus som potrela marhuľovým džemom..nakoľko som už nemala viac džemu, použila som na potretie piškót aj višňový lekvár..
na džem som natrela polovicu tvarohového krému..
piškóty som pred uložením na tvarohový krém namočila z oboch strán v bazovom sirupe..
piškóty som ukladala vedľa seba..
piškóty som potrela višňovým džemom..
na lekvár som uložila piškóty namočené v sirupe..potrela som vrch druhou polovicou tvarohového krému..
na tvarohový krém som uložila jahody, ktoré som pokrájala po dĺžke...koláč som dala do chladničky stuhnúť..
urobila som tuhú šľahačku a potrela som celý koláč...
horúcim nožom som pokrájala na rezy..prajem vám dobrú chuť..
https://varecha.pravda.sk/recepty/piskotove-rezy-tvarohovo-jahodove-so-slahac/58301-recept.html