Ovocná terina
Cesto: 120g hladkej múky, 60g masla, 1 lyžica kakaa, 40g práškového cukru
Plnka: 2dcl mlieka, 20g vanilkového pudingu, 2lyžice kryštálového cukru
Želé: 3dcl brusnicového džúsu, 1/4 čajovej lyžičky rastlinnej želatíny Agar (prípadne inej želatiny)
K tomu: čerstvé ovocie, 100ml rastlinej šľahačky
Postup:
Cesto: 1.Z uvedených surovín si vypracujem cesto. 2.Cesto vyvaľkáme na asi 3mm. 3.Preložíme do úzkej formy s rozmermi cca 30x10cm. 4.Necháme vyšší okraj cesta a pečieme pri teplote 180 stupňov celzia asi 15-20 minút.
Plnka: 1.V mlieku rozmiešame puding. 2.Do pudingu pridáme cukor a uvaríme hustý puding.
Želé: 1.V džúse si rozrobíme Agar a dáme na oheň. 2.Privedieme do varu a odstavíme.
Ovocná Terina: 1.Do upečeného cesta dáme vrstvu plnky. 2.Na stuhnutú plnku dáme polovicu želé. 3.Po stuhnutí dáme na želé pásy vyšľahanej šľahačky. 4. Poukladáme nakrájané ovocie a polejeme druhou polovicou želé. 5. Necháme vytuhnúť a nakrájame na pásy. 6. Prajem dobrú chuť.
Tento zákusok čerpám z časopisu Zákusky Torty a koláče od Katarínky.