Orechová torta s karamelovo - kávovou náplňov

Orechová torta s karamelovo-kávovou náplňou

 
Orechová torta s karamelovo-kávovou náplňou
119 
Skvelá tortička, ktorá určite poteší každého oslávenca.

SUROVINY:

 

CESTO:

 
  • 4 ks vajce
  • 300 g práškový cukor
  • 100 ml vlažná voda
  • 200 g hrubá múka
  • 100 g mleté orechy
  • 1/2 balíčkov kypriaci prášok
 

PLNKA:

 
  • 150 g kryštálový cukor
  • 2 dl čierna káva
  • 1 balíček Zlatý klas
  • 2 dl mlieko
  • 370 g Hera
  • podľa chuti práškový cukor
 

NA DOKONČENIE:

 
  • mleté orechy
  • čokoládová poleva
 

  • Čas prípravy:  min.
     
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Cesto: Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridávame postupne vlažnú vodu a šľaháme do peny. Na záver vmiešame múku, orechy, kypriaci prášok a z bielkov ušľahaný sneh. Tortovú formu vymažeme olejom a vystelieme papierom na pečenie. Cesto vleje a pečieme do zlatista asi 40 min. Skúsime špajdľou či je dostatočne prepečené. Po upečení vyberieme z formy, necháme vychladnúť a prekrojíme.
     
  • 2.
    Plnka: Uvaríme si 2 dl čiernej kávy. V hrnci upálime cukor na karamel. Do vzniknutého karamelu vlejeme kávu. Varíme pokiaľ sa nám karamel nerozpustí. V šálke si rozmiešame zlatý klas a 2 dl mlieka. Vlejeme to do kávového karamelu a uvaríme ako klasický puding. Necháme vychladnúť. Heru vyšľaháme s vychladnutým pudingom a podľa chuti ešte dosladíme.
     
  • 3.
    Dokončenie: Tortové pláty striedavo potierame náplňou. Trochu náplne použijeme aj na potretie povrchu a bokov torty. Boky obalíme mletými orechmi a povrch postriekame čokoládovou polevou. Cukrárskym vrecúškom možme dozdobit ak si trúfame :)

 

https://dobruchut.azet.sk/recept/19220/orechova-torta-s-karamelovo-kavovou-naplnou/