Orechová torta

Orechová torta

 
Orechová torta
 
 

SUROVINY NA 12 PORCIÍ:

  • 200 g kryštálový cukor
  • 160 g múka polohrubá
  • 80 g mleté vlašské orechy
  • 6 ks vajce
  • 500 ml mlieko
  • 2 ks vanillkový puding Dr Oetker
  • 250 g maslo
  • 50 g mleté vlašské orechy
  • 2 PL rum
  • podľa chuti práškový cukor
  • 250 ml šľahačka
  • 1 ks čokoládová poleva Dr Oetker
 

  • Čas prípravy:  min.
     
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme tuhý sneh, múku, zomleté orechy. Zľahka premiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme približne 45 minút na 165 stupňov Celzia.
     
  • 2.
    Vychladnutú tortu dva krát vodorovne prerežeme, diely potrieme krémom a poukladáme na seba. Vrch a boky polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme orechmi a šľahačkou.
     
  • 3.
    Plnka: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Pridáme doň zmäknuté maslo, orechy, cukor, rum a dobre vyšľaháme.

 

 

https://dobruchut.azet.sk/recept/30197/orechova-torta/