Nepečená tvarohová torta

Nepečená tvarohová torta

 
Nepečená tvarohová torta
 

SUROVINY NA 12 PORCIÍ:

  • 10 dkg maslo
  • 12 dkg práškový cukor
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 2 ks vaječný žĺtok
  • 500 dkg jemný tvaroh
  • 1 ks vanilkový puding Dr Oetker
  • 2 balíčky okrúhle piškóty
  • 1 ks marhuľový kompót
  • 2 PL želatína Dr Oetker
  • 1 balíček podlhovasté piškóty
 

  • Čas prípravy:  min.
     
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Z 250 ml mlieka a balíčka pudingu uvaríme hustý puding, ktorý necháme úplne vychladnúť. Postupne k nemu primiešame maslo, práškový a vanilkový cukor, tvaroh, žĺtky a želatínu pripravenú podľa návodu. Celú hmotu vyšľaháme.
     
  • 2.
    Piškóty navlhčíme v šťave z kompótu a poukladáme na dno tortovej formy vystlanej fóliou. Na piškóty dáme časť tvarohového krému, na to marhule a vrstvíme takto po okraj formy. Hotovú tortu dáme na noc vychladiť do chladničky. Pre krajší vzhľad môžeme po rozopnutí formy zboku obložiť dlhými piškótami.
  • https://dobruchut.azet.sk/recept/30196/nepecena-tvarohova-torta/