Medový krémeš

Ingrediencie

380 Gram hladkej múky (cesto)
80 Gram maslo (cesto)
80 Gram práškového cukru (cesto)
1 Kus vajičko väčšie (cesto)
1 1⁄2 Polievková lyžica tekutého medu (cesto)
1 1⁄2 Polievková lyžica kakaa (cesto)
1 Čajová lyžička sódy bicarbóny (cesto)
3 Polievková lyžica mlieka (cesto)
1 1⁄5 Liter 1.2l mlieko (plnka)
1 Kus vanilinovy cukor (plnka)
8 Polievková lyžica hladkej muky special (plnka)
250 Gram masla alebo hery (plnka)
250 Gram práš. cukru (plnka)
  Balíček piškóty väčšie balenie

Inštrukcie

Medový kremeš

Cesto:
Všetky prísady vymiesime na cesto. Mlieka pridáme toľko aby sa hmota dala ľahko rozvaľkať. Cesto rozdelíme na 3 časti. Rozvaľkáme a upečieme na pomúčenom plechu. (plech len pomúčime hladkou múkou.)

Plnka:
Z múky, mlieka a vanilkového cukru uvaríme kašu, necháme vychladnúť.
Vymiešame maslo s práškovým cukrom a postupne pridáme vychladnutý krém.

Na prvý plát natrieme štvrtinou plnky, poukladáme detské okrúhle piškóty, zakryjeme ďalšou štvrtinou plnky. Dáme druhý plát a postup zopakujeme, nakoniec zakryjeme posledným tretím plátom. Necháme postáť v chlade do druhého dňa. Povrch môžeme posypať práškovým cukrom, alebo poliať čokoládou.

https://tortyodmamy.sme.sk/medovy-kremes-1