Medový krémeš
05.05.2015 08:15
Ingrediencie
380 | Gram | hladkej múky (cesto) |
80 | Gram | maslo (cesto) |
80 | Gram | práškového cukru (cesto) |
1 | Kus | vajičko väčšie (cesto) |
1 1⁄2 | Polievková lyžica | tekutého medu (cesto) |
1 1⁄2 | Polievková lyžica | kakaa (cesto) |
1 | Čajová lyžička | sódy bicarbóny (cesto) |
3 | Polievková lyžica | mlieka (cesto) |
1 1⁄5 | Liter | 1.2l mlieko (plnka) |
1 | Kus | vanilinovy cukor (plnka) |
8 | Polievková lyžica | hladkej muky special (plnka) |
250 | Gram | masla alebo hery (plnka) |
250 | Gram | práš. cukru (plnka) |
Balíček | piškóty väčšie balenie |
Inštrukcie
Medový kremeš
Cesto:
Všetky prísady vymiesime na cesto. Mlieka pridáme toľko aby sa hmota dala ľahko rozvaľkať. Cesto rozdelíme na 3 časti. Rozvaľkáme a upečieme na pomúčenom plechu. (plech len pomúčime hladkou múkou.)
Plnka:
Z múky, mlieka a vanilkového cukru uvaríme kašu, necháme vychladnúť.
Vymiešame maslo s práškovým cukrom a postupne pridáme vychladnutý krém.
Na prvý plát natrieme štvrtinou plnky, poukladáme detské okrúhle piškóty, zakryjeme ďalšou štvrtinou plnky. Dáme druhý plát a postup zopakujeme, nakoniec zakryjeme posledným tretím plátom. Necháme postáť v chlade do druhého dňa. Povrch môžeme posypať práškovým cukrom, alebo poliať čokoládou.
https://tortyodmamy.sme.sk/medovy-kremes-1