Medové vajce
07.05.2015 15:51
Medové vajce
Postup receptu:
-
1.Kondenzované mlieko a zmäknuté maslo spolu vyšľaháme do zhustnutia a nakoniec vmiešame pomleté opražené lieskové orechy.
-
2.Jednotlivé pláty cesta zrežeme do tvaru vajca, pričom ich postupne zmenšujeme. Natierame ich džemom aj krémom a ukladáme na seba, kým nevytvoríme požadovaný tvar.
-
3.Na konečné dotvarovanie vajíčka použijeme masu, ktorú si urobíme zo zvyškov postrúhaného cesta zmiešaného so zvyšným krémom a trochou džemu, prípadne rumu. Vyplníme vzniknuté medzery a dotvarujeme horný oblúk.
-
4.Na marcipán do misy preosejeme cukor, sušené mlieko, do toho pokrájame stužený tuk, pridáme 1 ČL mandľovej esencie a rukami vypracujeme hladkú masu, ktorú rozvaľkáme na pocukrovanom celofáne alebo silikónovej podložke na hrúbku asi 1/2 cm. Pomocou podložky preklopíme marcipánový plát na vajíčko, dlaňami opatrne popritláčame, zvyšné časti odrežeme a prstami vyhladíme prípadné nerovnosti a spoje.
-
5.Z farebného marcipánu si vykrojíme kolieska rôznych veľkostí, ktoré ne nalepíme na povrch vajíčka, Ozdobíme cukrovými perličkami, stuhou a pierkami.
https://dobruchut.azet.sk/recept/7753/medove-vajce/