Marcipánová torta s karamelovým krémom
07.05.2015 15:52
Marcipánová torta s karamelovým krémom
Postup receptu:
-
1.V miske vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme perlivú vodu, obe múky, kakao, kypriaci prášok do pečiva a vymiešame hladké cesto. Nalejeme ho do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 3 časti.
-
2.V menšom hrnci roztopíme cukor na hnedkastý karamel. Prilejeme 2/3 mlieka a karamel necháme roztopiť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame karamelový prášok a vlejeme ho do hrnca. Varíme približne 2 minúty a takto pripravený puding necháme vychladnúť.
-
3.Maslo vymiešame v miske, pridáme už vychladnutý puding a rozšľaháme ho ručným mixérom na jednotnú hmotu. Primiešame uvarené salko a krém poriadne vyšľaháme. Takto pripraveným krémom potrieme všetky tri vrstvy korpusu a tortu necháme stuhnúť v chladničke.
-
4.Pracovnú dosku poprášime práškovým cukrom a marcipán vyvaľkáme do potrebnej veľkosti. Preloložíme ho pomocou valčeka na vychladnutú tortu a povrch uhladíme. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie, necháme stuhnúť v chladnička môžeme servírovať.
https://dobruchut.azet.sk/recept/27298/marcipanova-torta-s-karamelovym-kremom/