Marcipánová torta s karamelovým krémom

Marcipánová torta s karamelovým krémom

 
Marcipánová torta s karamelovým krémom
 

SUROVINY NA 8 PORCIÍ:

 

CESTO:

 
  • 6 ks vajce
  • 300 g kryštálový cukor
  • 6 PL perlivá voda
  • 110 g hladká múka
  • 110 g polohrubá múka
  • 20 g kakao
  • 9 g kypriaci prášok do pečiva
 

KRÉM:

 
  • 7 PL kryštálový cukor
  • 300 ml mlieko
  • 1 balíček karamelový puding
  • 1 konzerva Salko
  • 625 g maslo
 

OZDOBY:

 
  • 200 g marcipán
  • trochu práškový cukor
  • podľa chuti ozdoby
 

  • Čas prípravy:  min.
     
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    V miske vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme perlivú vodu, obe múky, kakao, kypriaci prášok do pečiva a vymiešame hladké cesto. Nalejeme ho do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 3 časti.
     
  • 2.
    V menšom hrnci roztopíme cukor na hnedkastý karamel. Prilejeme 2/3 mlieka a karamel necháme roztopiť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame karamelový prášok a vlejeme ho do hrnca. Varíme približne 2 minúty a takto pripravený puding necháme vychladnúť.
     
  • 3.
    Maslo vymiešame v miske, pridáme už vychladnutý puding a rozšľaháme ho ručným mixérom na jednotnú hmotu. Primiešame uvarené salko a krém poriadne vyšľaháme. Takto pripraveným krémom potrieme všetky tri vrstvy korpusu a tortu necháme stuhnúť v chladničke.
     
  • 4.
    Pracovnú dosku poprášime práškovým cukrom a marcipán vyvaľkáme do potrebnej veľkosti. Preloložíme ho pomocou valčeka na vychladnutú tortu a povrch uhladíme. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie, necháme stuhnúť v chladnička môžeme servírovať.
     
 

https://dobruchut.azet.sk/recept/27298/marcipanova-torta-s-karamelovym-kremom/