Malinovo tvarohová torta bez múky
07.05.2015 09:56
Malinovo tvarohová torta bez múky
Postup receptu:
-
1.Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a soľ do peny. Za stáleho šľahania postupne pridáme žĺtky. Bielky a cukor elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dotuha a zľahka spolu s makom a orieškami vmiešame do cesta. Cestom naplníme vymastenú tortovú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 175 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2-3 Čas pečenia: asi 40 minút
-
2.Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a šťavu a vanilkový cukor. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. Želatínový stužovač (11/2 balíčka) pripravíme so 150 ml vody podľa návodu na obale a zmiešame s tvarohom a šľahačkou.
-
3.Vychladnutý korpus uvoľníme z formy, očistený okraj formy opäť upevníme okolo korpusu a uzavrieme. Tvarohovú náplň rovnomerne nanesieme na korpus a uhladíme. Na 2-3 hodiny uložíme do chladničky.
-
4.Na prípravu polevy rozmixujeme maliny s cukrom. Pol balíčka želatínového stužovača pripravíme s 50 ml vody podľa návodu na obale a ihneď dobre premiešame s malinovým pretlakom. Nanesieme na náplň a uhladíme. Na stuhnutie uložíme do chladničky na 2-3 hodiny.
-
5.TIP: Maliny môžeme nahradiť čerstvými alebo mrazenými jahodami v pomere 1:1.
-
https://dobruchut.azet.sk/recepty/39/torty/12/