Malinovo tvarohová torta bez múky

Malinovo tvarohová torta bez múky

 
Malinovo tvarohová torta bez múky
1 

SUROVINY:

 

CESTO:

 
  • 100 g zmäknuté maslo alebo margarín
  • 30 g cukor práškový
  • 1 balíček vanilínový cukor DrOetker
  • 1 ks nastrúhaná citrónová kôra
  • 1 štipka soľ
  • 4 ks žĺtok
  • 4 ks bielok
  • 90 g cukor
  • 150 g mletého maku
  • 70 g nasekané orechy lieskové
 

NA NÁPLŇ:

 
  • 250 g tvaroh
  • 100 g cukor práškový
  • 1 ks strúhaná citrónová kôra z polovice citróna
  • 4 PL citrónová šťava
  • 1 balíček vanilínový cukor DrOetker
  • 500 ml smotana na šľahanie
  • 1 balíček želatínový stužovač DrOetker
  • 50 ml vlažná voda
 

NA POLEVU:

 
  • 300 g čerstvých alebo mrazených malín
  • 50 g cukor práškový
  • 1/2 balíčkov želatínový stužovač DrOetker
  • 50 ml vlažná voda
 
  •  
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a soľ do peny. Za stáleho šľahania postupne pridáme žĺtky. Bielky a cukor elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dotuha a zľahka spolu s makom a orieškami vmiešame do cesta. Cestom naplníme vymastenú tortovú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 175 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2-3 Čas pečenia: asi 40 minút
     
  • 2.
    Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a šťavu a vanilkový cukor. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. Želatínový stužovač (11/2 balíčka) pripravíme so 150 ml vody podľa návodu na obale a zmiešame s tvarohom a šľahačkou.
     
  • 3.
    Vychladnutý korpus uvoľníme z formy, očistený okraj formy opäť upevníme okolo korpusu a uzavrieme. Tvarohovú náplň rovnomerne nanesieme na korpus a uhladíme. Na 2-3 hodiny uložíme do chladničky.
     
  • 4.
    Na prípravu polevy rozmixujeme maliny s cukrom. Pol balíčka želatínového stužovača pripravíme s 50 ml vody podľa návodu na obale a ihneď dobre premiešame s malinovým pretlakom. Nanesieme na náplň a uhladíme. Na stuhnutie uložíme do chladničky na 2-3 hodiny.
     
  • 5.
    TIP: Maliny môžeme nahradiť čerstvými alebo mrazenými jahodami v pomere 1:1.
  •  

https://dobruchut.azet.sk/recepty/39/torty/12/