Malinové tiramisu s čokoládovým krémom

Doba prípravy: 40 minút

Počet porcií: 12

Korpus: 4 vajcia, 160g krupicového cukru, 50g čokolády na varenie, 150g hladkej múky

Náplň: 200g mascarpone, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250ml smotany na šľahanie, 4 plátky želatíny, 300g čerstvých malín, 50ml mandľového likéru, 50g kakaa na posypanie

Postup:

1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľáhame s 1/2 cukru. Z bielkov a zvyšného cukru pripravíme tuhý sneh.Hmoty spojíme. Čokoládu rozpustíme a vmiešame do vaječnej hmoty. zapracujeme múku.

.2 Plech vyložíme papierom na pečenie, nanesieme cesto vložíme do vyhriatej rúry. Korpus pečieme pri 200 stupňoch celzia asi 15 minút. Potom ho s papierom na presunieme z plechu na mriežku a necháme vychladnúť.

3. Mascarpone rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Smotanu vyšľaháme a  vmiešame do mascarpone. Želatínu namočíme v 100ml vody a necháme napučať. Zahrejeme a rozpustíme. Horúcu ju vmiešame do smotanovej zmesi.

4. Korpus pokvapkáme mandľovým likérom, poukladáme maliny a potrieme krémom. Tiramisu uložíme do chladničky .Pred podávaním posypeme kakaom.

5. Prajem dobrú chuť:)