Malinové tiramisu s čokoládovým krémom
Doba prípravy: 40 minút
Počet porcií: 12
Korpus: 4 vajcia, 160g krupicového cukru, 50g čokolády na varenie, 150g hladkej múky
Náplň: 200g mascarpone, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250ml smotany na šľahanie, 4 plátky želatíny, 300g čerstvých malín, 50ml mandľového likéru, 50g kakaa na posypanie
Postup:
1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľáhame s 1/2 cukru. Z bielkov a zvyšného cukru pripravíme tuhý sneh.Hmoty spojíme. Čokoládu rozpustíme a vmiešame do vaječnej hmoty. zapracujeme múku.
.2 Plech vyložíme papierom na pečenie, nanesieme cesto vložíme do vyhriatej rúry. Korpus pečieme pri 200 stupňoch celzia asi 15 minút. Potom ho s papierom na presunieme z plechu na mriežku a necháme vychladnúť.
3. Mascarpone rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Smotanu vyšľaháme a vmiešame do mascarpone. Želatínu namočíme v 100ml vody a necháme napučať. Zahrejeme a rozpustíme. Horúcu ju vmiešame do smotanovej zmesi.
4. Korpus pokvapkáme mandľovým likérom, poukladáme maliny a potrieme krémom. Tiramisu uložíme do chladničky .Pred podávaním posypeme kakaom.
5. Prajem dobrú chuť:)