Makový tunel s hroznom

Cesto: 200g hladkej múky, 70g práškového cukru, 1 vajce, štipka prášku do pečiva,125g masla

Maková plnka: 2dcl mlieka, 200g mletého maku, 100g práškového cukru

Smotanová plnka: 100ml smotany 10%, na špičku noža rastlinnej želatíny Agar (prípadne inej želatíny), 2 lyžice kryštálového cukru

K tomu: červené hrozno

Postup:

Cesto: 1.Z uvedených surovín vypracujeme cesto. 2.Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5mm. 3.Vložíme do hranatej formy na biskupský chlebík. 4.Boky orežeme do roviny a z cesta čo ostalo, urobíme šúľok. 5.Šúľok vložíme stredom na dno cesta.

Maková plnka: 1.Mlieko dám zovrieť. 2.Prysipeme mak a cukor. 3.Minútku povaríme a odstavíme.

Smotanová plnka: 1.V smotane rozmiešame cukor a  Agar. 2.Privedieme do varu a odstavíme z ohňa.

Makový tunel s hroznom: 1.Makovou plnkou naplníme cesto. 2.Necháme upiecť v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20-30 minút. 3.Po upečení necháme vychladnúť. 4.Na vrch poukladáme celé bobule hrozna a zalejeme smotanovou plnkou. 5.Po stuhnutí vyklopíme z formy.6.Prajem dobrú chuť.

 

Tento recept čerpám s časopisu Zákusky Torty a Koláče od Katarínky.