Maková torta

Maková torta

 
Maková torta
 
 

SUROVINY:

 

CESTO:

 
  • 150 g maslo
  • 100 g práškový cukor
  • 3 ks vajce
  • 100 g polohrubá múka
  • 1 ČL kypriaci prášok
  • 75 g nezomlety mak
 

PLNKA:

 
  • 130 g práškový cukor
  • 200 g maslo
  • trochu šťava z polovice citróna
 

ZDOBENIE:

 
  • 200 g biely marcipán
  • 1 ks šľahačka
 

  • Čas prípravy:  min.
     
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a s maslom.Po lyžiciach pridávame muku,kypriaci prášok a mak.Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho zamiešame do cesta.Cesto nalejeme do tortovej formy a upečieme.
     
  • 2.
    Maslo vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou.Vychladnutý korpus prekrojíme na 2 polovice.Jednu časť natrieme plnkou a prikryjeme druhou. Povrch a boky potrieme plnkou a odložíme na 3 hodiny do chladu.
     
  • 3.
    Marcipán rozvaľkáme medzi dvoma potravinárskymi fóliami a prenesieme na tortu a celú ju s nim obalíme. Pokrájame a podávame so šľahačkou.
  •  

 

https://dobruchut.azet.sk/recept/30034/makova-torta/