Laskonky

Laskonky

 
 

Zhrnutie

Výnos
Porcie
 
Zdroj sestra
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia  
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

3 kusy bielok
21 dekagramy praskový cukor
1 kus vanilkový cukor
6 dekagramy mleté orechy
1 kus salko
1 kus maslo

Inštrukcie

Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 21 dkg práškového cukru a vanilku, vyšľaháme nad parou. Nakoniec vmiešame orechy. Plech pomastíme a posypeme múkou, naznačíme si oválky a striekame laskonky. Sušíme pri teplote cca 80°C. Upečené necháme vychladnúť. Plnka: Vyšľaháme maslo, pridáme salko a dobre prešľaháme. Plníme laskonky.