Krémová torta
07.05.2015 15:47
Krémová torta
Postup receptu:
-
1.Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme tukom, rúru predhrejeme na 200 °C. Šesť žĺtkov vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom a rumom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spojíme ho so žĺtkami. Múku, škrobovú múčku a kakao preosejeme a spolu s mandľami zamiešame do vaječnej hmoty.
-
2.Cesto nalejeme do formy a pečieme 35 minút. Tortový korpus po upečení necháme vychladnúť, 24 hodín odstáť a dvakrát ho vodorovne rozrežeme. Z mlieka, cukru, zvyšných žĺtkov a pudingového prášku uvaríme puding. Maslo vymiešame dopenista a ne po lyžiciach zamiešame do vychladnutého pudingu. Nakoniec primiešame likér a najemno postrúhanú čokoládovú polevu.
-
3.Pláty korpusu natrieme krémom, položíme na seba a celý povrch natrieme krémom. Zvyšný krém nastriekame cukrárskym vrecúškom na vrch torty, ozdobíme čerešňami a postrúhanou čokoládou.
https://dobruchut.azet.sk/recept/7261/kremova-torta/