Krémová torta

Krémová torta

 
Krémová torta
 

SUROVINY NA 12 PORCIÍ:

  • 8 ks žĺtok
  • 140 g práškový cukor
  • 50 ml rum
  • 6 ks vaječný bielok
  • 100 g hladká múka
  • 30 g škrobová múčka
  • 50 g kakao
  • 50 g mleté mandle
  • 500 ml mlieko
  • 1 balíček puding
  • 120 g kryštálový cukor
  • 200 g maslo
  • 4 PL čerešňový likér
  • 80 g čokoládová poleva
  • 12 ks kandizované čerešne
  • 2 PL čokoláda
  • tuk na vymastenie
 

  • Čas prípravy:  min.
     
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme tukom, rúru predhrejeme na 200 °C. Šesť žĺtkov vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom a rumom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spojíme ho so žĺtkami. Múku, škrobovú múčku a kakao preosejeme a spolu s mandľami zamiešame do vaječnej hmoty.
     
  • 2.
    Cesto nalejeme do formy a pečieme 35 minút. Tortový korpus po upečení necháme vychladnúť, 24 hodín odstáť a dvakrát ho vodorovne rozrežeme. Z mlieka, cukru, zvyšných žĺtkov a pudingového prášku uvaríme puding. Maslo vymiešame dopenista a ne po lyžiciach zamiešame do vychladnutého pudingu. Nakoniec primiešame likér a najemno postrúhanú čokoládovú polevu.
     
  • 3.
    Pláty korpusu natrieme krémom, položíme na seba a celý povrch natrieme krémom. Zvyšný krém nastriekame cukrárskym vrecúškom na vrch torty, ozdobíme čerešňami a postrúhanou čokoládou.
     
https://dobruchut.azet.sk/recept/7261/kremova-torta/