Koňaková torta

Koňaková torta

 
Koňaková torta
1 

SUROVINY NA 5 PORCIÍ:

  • 100 g mandle
  • 3 PL koňak
  • 7 ks žĺtok
  • 120 g práškový cukor
  • 4 ks bielok
  • 70 g hrubá múka
  • 100 g hrozienka
  • 50 g kandizované ovocie
  • podľa chuti postrúhaná čokoláda, šľahačka na ozdobenie
 

PLNKA:

 
  • 2,5 dl šľahačková smotana
  • 3 PL koňak
  • 1 balíček vanilkový cukor
 

  •  
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Zomleté mandle premiešame s koňakom, pridáme žĺtky, po lyžiciach cukor a vymiešame do peny. Nakoniec primiešame sneh z bielkov, múku, hrozienka a kandizované ovocie pokrájané.
     
  • 2.
    Pečieme v rúre asi 50 minút. Vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely, naplníme plnkou, povrch potrieme tiež plnkou a ozdobíme postrúhanou čokoládou, šľahačkou a ovocím.
     
  • 3.
    PLNKA : Smotanu ušľaháme do tuha, zľahka do nej zamiešame vanilkový cukor a po kvapkách koňak.
     
https://dobruchut.azet.sk/