Kinder pingui torta
07.05.2015 10:04
Kinder pingui torta
Postup receptu:
-
1.Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Pomaly vmiešame vodu a múku s práškom do pečiva, potom kakao (čím pomalšie vmiešame kakao, tým je cesto tmavšie). Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme vo vymastenej a vysypanej forme pri 180 stupňoch asi 15 až 20 min. Vychladnuté rozkrojíme na 2 rovnaké pláty.
-
2.Krém: Prísady na smotanový krém rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min. napučať a pomaly na slabom ohni zohrievame. Vyšľaháme šľahačku z 250 ml smotany, pomaly pridávame rozohriatu želatínu a prilejeme rozpustený med. Došľaháme dotuha a nanesieme na spodný plát cesta.
-
3.Čokokrém a poleva: Na pare rozpustíme čokoládu, pridáme Heru a olej a dobre premiešame, aby bola vláčna. Po vychladnutí nanesieme na šľahačkový krém a dáme zachladiť.
-
4.Keď je čokoláda mierne stuhnutá, pripravíme si druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou, nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom cesta. Polejeme polevou a necháme stuhnúť. Výborne chutí v kombinácií s malinami.
https://dobruchut.azet.sk/recept/30231/kinder-pingui-torta/