Kávový Koláčik

Cesto: 200g hladkej múky, štipka soli, 120g masla,3 lyžice studenej vody,1 lyžica kakaa,

Plnka: 1 lyžička instantnej kávy,2 žĺtky, 75g práškového cukru, 300g tvarohu

Sneh: 2 bielka, 120g práškového cukru

K tomu: mletá káva

Postup:

Cesto: 1.z uvedených surovín vypracujem cesto. 2. Cesto vyvaľkáme asi na 3mm a dáme do plytkej formy s priemerom asi 25cm. 3. Cesto musí byť až po okraj. 4. Dáme ho zapiecť asi na 15 minút pri teplote 180 stupňov celzia.

Plnka: Tvaroh vymiešame s kávou ,žĺtkami a cukrom.

Sneh: Vyšľaháme bielka s cukrom do tuha.

Kávový koláčik: 1.Plnku rozotrieme na poloupečené cesto. 2.Cesto dáme s plnkou zapiecť asi 30 minút pri teplote 160 stupňov celzia. 3. Na plnku dáme snehovú vrstvu, ktorú posypeme kávou. 4.Koláč zapekáme asi 15 minút pri teplote 160 stupňov celzia. 5.Prajem dobrú chuť.

 

 

 

Tento recept čerpám z časopisu Zákusky Torty a Koláče od Katarínky.