Jednoduchá orechová torta

Jednoduchá orechová torta

 
Jednoduchá orechová torta
 

SUROVINY NA 5 PORCIÍ:

  • 200 g kryštálový cukor
  • 160 g krupicová múka
  • 80 g orechy
  • 6 ks vajce
  • podľa chuti citrónová kôra
 

KRÉM:

 
  • 5 g maizena
  • 150 g práškový cukor
  • 250 g maslo
  • 50 g orechy
  • 1 dl mlieko
  • 1 ks vaječný žĺtok
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 2 PL rum
 

  •  
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme tuhý sneh, múku, zomleté orechy a postrúhanú kôru. Premiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme v rúre.
     
  • 2.
    Vychladnutú tortu 3 krát vodorovne prerežeme, diely potrieme krémom a ukladáme na seba. Vrch môžme potrieť krémom a ozdobiť alebo poliať čokoládovou polevou.
     
  • 3.
    KRÉM : Mlieko dáme variť. V malom množstve studeného mlieka rozmiešame žĺtok a maizenu. Keď mlieko vrie, prilejeme mlieko s maizenou a žĺtkom a povaríme. Maslo vymiešame s cukrom, po častiach pridávame vychladnutý krém, rum, zomleté orechy a vanilkový cukor.
  •  

https://dobruchut.azet.sk/recepty/39/torty/12/