Jarné sanquickové rezy

Fotorecept: Jarné sanquickové rezy


Suroviny na 40 porcií:

Cesto:

  • 5 ks vajce
  • 200 g kryštálový cukor
  • 5 PL horúca voda
  • 200 g polohrubá múka
  • 1 KL kypriaci prášok do pečiva Dr Oetker

Nálev:

  • 200 ml voda
  • 200 ml sanguick pomaranč
  • 1 ks vanilkový cukor Dr Oetker
  • marhuľový džem

Plnka:

  • 500 ml smotana na šľahanie
  • 2 ks puding bez varenia Créme Olé DrOetker vanilková príchuť
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 2 PL práškový cukor
  • 500 g jemný tvaroh

Želatína:

  • 400 ml vody
  • 100 ml sanguick pomaranč
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 80 g práškový cukor
  • 1 ks zlatý klas DrOetker
  •  
Prepočítať na porcie
 
 

Postup receptu:

 
  • 1.
    Cesto: Vajcia oddelíme, z bielkov a polovice kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s kryštáľovým cukrom vyšľaháme,postupne pridávame horúcu vodu, potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, zamiešame. Pridáme tuhý sneh z bielok a opatrne zamiešame. Cesto vylejeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Upečieme pri 160 °C.Pečieme 2 pláty.
  • 2.
    Prvé cesto potrieme lekvárom
  • 3.
    prikryjeme druhým cestom.Uvaríme si sunquickový nálev z vody,sanquicku, van.cukru a vychladnutým polejeme druhé cesto
  • 4.
    Vyšľaháme si 2 šľahačkové smotany.Do vyšľahanej smotany pridáme 2 pudingy bez varenia Créme Olé Dr.Oetker vanilková príchuť,jeden vanilkový cukor,2 PL práškového cukru a dve vaničky (spolu 500g) jemného tvarohu, nátierkového.Vznikne nám poriadne tuhý krém. Ak sa vám náhodou vytvoria hrudky stačí priliať trochu mlieka
  • 5.
    Krém rovnomerne nanesieme na mokrý plát
  • 6.
    a nakoniec polejeme želatínovou polevou.400ml vody, 100ml sunquicku, 1 van. cukor, 80g pr. cukru a 1 Zlatý klas spolu uvaríme do zhustnutia
  • 7.
    a ešte horúcu želatínu nalievame na rezy