Hroznová torta

Hroznová torta

 
Hroznová torta
 
 

SUROVINY NA 8 PORCIÍ:

 

CESTO:

 
  • 125 g maslo
  • 1 PL vaječný likér
  • 100 g práškový cukor
  • štipiek soľ
  • 3 ks vajce
  • 2 KL kypriaci prášok do pečiva
  • 150 g polohrubá múka
  • 60 g krupicový cukor
 

PLNKA:

 
  • 400 ml ovocný džús
  • 400 g hrozno
  • 100 g krupicový cukor
  • 2 balíčky tortové želé
  • 4 ks želatína
  • 400 ml smotana na šľahanie
  • 1 balíček vanilkový cukor
 

 

Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Maslo necháme zmäknúť, vymiešame ho s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme vaječný likér, kypriaci prášok do pečiva, štipku soli a preosiatu polohrubú múku. Premiešame a do zmesi vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov a krupicového cukru. Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre.
     
  • 2.
    Hrozno umyjeme, necháme odkvapkať, rozkrojíme napoly a povyberáme zrniečka. Do hrnca nalejeme džús, pridáme krupicový cukor, odkôstkované hrozno a na miernom ohni varíme približne 4 minúty. Zmes necháme vychladnúť a vmiešame tortové želé, zamiešame, privedieme k varu a odstavíme z ohňa.
     
  • 3.
    Keď hroznová želatína trochu vychladne, pridáme rozpustené želatínové plátky a premiešame. Pripravenú želatínu natrieme na rozkrojenú tortu a necháme v chladničke stuhnúť. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a potrieme ňou vrch a okraje torty. Ozdobíme hroznom, necháme vychladiť a môžeme podávať.
  •  

 

https://dobruchut.azet.sk/recept/26980/hroznova-torta/