Hroznová torta
07.05.2015 10:14
Hroznová torta
Postup receptu:
-
1.Maslo necháme zmäknúť, vymiešame ho s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme vaječný likér, kypriaci prášok do pečiva, štipku soli a preosiatu polohrubú múku. Premiešame a do zmesi vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov a krupicového cukru. Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre.
-
2.Hrozno umyjeme, necháme odkvapkať, rozkrojíme napoly a povyberáme zrniečka. Do hrnca nalejeme džús, pridáme krupicový cukor, odkôstkované hrozno a na miernom ohni varíme približne 4 minúty. Zmes necháme vychladnúť a vmiešame tortové želé, zamiešame, privedieme k varu a odstavíme z ohňa.
-
3.Keď hroznová želatína trochu vychladne, pridáme rozpustené želatínové plátky a premiešame. Pripravenú želatínu natrieme na rozkrojenú tortu a necháme v chladničke stuhnúť. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a potrieme ňou vrch a okraje torty. Ozdobíme hroznom, necháme vychladiť a môžeme podávať.
-
https://dobruchut.azet.sk/recept/26980/hroznova-torta/