Dobošová torta
07.05.2015 10:10
Dobošova torta
Postup receptu:
-
1.Žĺtky a maslo vymiešame s polovicou práškového cukru. Postupne primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, vylejeme ho na plech vyložené papierom na pečenie a postupne upečieme vo vyhriatej rúre.
-
2.Upečené pláty preložíme na kuchynskú dosku a každý prekrojíme napoly. Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky, hodíme ju do vriaceho mlieka a za stáleho miešania ju necháme rozpustiť. V troške vody rozmiešame maizenu a vylejeme ju do čokoládového mlieka. Uvaríme hladký krém. V miske zatiaľ zmiešame na kocky nakrájané maslo s práškovým cukrom. Nakoniec obe hmoty spojíme a vymiešame hladký kakaový krém.
-
3.Čokoládovou plnkou naplníme pripravené 4 pláty a dva si odložíme nabok. Spojíme ich dokopy a vrch aj boky torty natrieme zvyšným krémom. Zvyšné pláty nakrájame na trojuholníky. V hrnci si roztopíme cukor na karamel, zalejeme ho vodou a smotanou. Odstavíme z ohňa a namočíme v nej nakrájané pláty z jednej strany. Položím ich na tortu a dáme ju stuhnúť do chladničky.
-
https://dobruchut.azet.sk/recept/28148/dobosova-torta/