Čoládovo- tvarohový koláč
Cesto: 160g hladkej múky, 125g masla, 70g čokoládového pudingu, 1 vajce, 1/2 prášku do pečiva
Plnka: 500g tvarohu, 250g kyslej smotany, 250g práškového cukru, 10g rastlinnej želatíny Agar (prípadne inej želatíny), 300ml vody, 100g kryštálového cukru
Poleva: 300g čokolády, 100ml smotany na šľahanie, 50g masla
K tomu: nasekané mandle
Postup:
Cesto: 1.Z uvedených surovín vymiesime cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky. 2.Potom ho vyvaľkáme na 3mm hrubý plát a vložíme na plech 25x30cm. 3.Upečime v rúre vyhriatej na teplotu 180 stupňov asi 15-20 minút.
Plnka: 1.Tvaroh a kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom. 2.Zmes necháme v chladničke. 3.V studenej vode rozmiešame kryštálový cukor a Agar. 4.Privedieme do varu a odstavíme z ohňa. 5.Necháme vychladnúť minimálne 20 minút a vmiešame do tvarohovej zmesi.
Čokoládovo -tvarohový dezert: 1.Na vychladnuté cesto rozotrieme tvarohovú zmes. 2.Zmes necháme riadne stuhnúť v chladničke. 3.Na stuhnuté cesto dáme čokoládovú polevu (zmiešaním rozopenej čokolády, masla a smotany na šľahanie).4.Po stuhnutí krájame horúcim nožom na kocky. 5.Môžeme ozdobiť nasekanými mandľami. 6.Prajem dobrú chuť.
Tento recept čerpám z časopisu Zákusky Torty a Koláče od Katarínky.