Čokoládová torta
07.05.2015 14:58
Čokoládová torta
Torta pre všetkých milovníkov čokolády.
Postup receptu:
-
1.Korpus: Bielka oddelíme od žltkov a vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame cukor, žltka, múku s kypr. práškom a kakao. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme na 160 st. asi 40 minút.
-
2.Krém: Smotanu s čokoládou uvaríme za stáleho miešania na slabom ohni, necháme vychladnúť (najlepšie na noc) a vyšľaháme.
-
3.Korpus prerežeme na 3 pláty, každý z nich potrieme džemom, na prvý uložíme piškóty namočené v káve, potrieme polovicou krému, dáme ďalší korpus, naň poukladáme kolieska banánu, znova krém a zakryjeme posledným korpusom.
-
4.Celý tortu omažeme tenkou vrstvou krému a dáme vychladiť.
-
5.Navrch som dávala takúto čokoládovú penu: 100 ml šľahačky dáme prevariť, preložíme nad paru aby to neprihorelo a pridáme 120 g čokolády, 1,5 PL práš. cukru, 1 PL kakaa a 1 ČL rumu, premiešame, roztopíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú šľahačku (150 ml) si vyšľaháme a spojíme s vychladnutou čokoládou. Dáme na 6 - 8 hodín do chladničky a vylejeme na tortičku. Boky a vrch si môžeš ozdobiť jak je libo.
-
https://dobruchut.azet.sk/recept/30209/cokoladova-torta/