Čokoládová torta

Čokoládová torta

 
Čokoládová torta
 
Torta pre všetkých milovníkov čokolády.

SUROVINY NA 12 PORCIÍ:

 

KORPUS:

 
  • 200 g kryštálový cukor
  • 150 g polohrubá múka
  • 20 g kakao
  • 6 ks vajce
  • trochu kypriaci prášok do perníka
 

KRÉM:

 
  • 400 ml šľahačka
  • 400 g horká čokoláda
  • 1 pohár marhuľový džem
  • 3 ks banán
  • 1 balíček okrúhle piškóty
  • 250 ml šľahačka
  • 120 g horká čokoláda
  • 1,5 PL práškový cukor
  • 1 PL kakao
  • 1 ČL rum
 

  • Čas prípravy:  min.
     
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Korpus: Bielka oddelíme od žltkov a vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame cukor, žltka, múku s kypr. práškom a kakao. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme na 160 st. asi 40 minút.
     
  • 2.
    Krém: Smotanu s čokoládou uvaríme za stáleho miešania na slabom ohni, necháme vychladnúť (najlepšie na noc) a vyšľaháme.
     
  • 3.
    Korpus prerežeme na 3 pláty, každý z nich potrieme džemom, na prvý uložíme piškóty namočené v káve, potrieme polovicou krému, dáme ďalší korpus, naň poukladáme kolieska banánu, znova krém a zakryjeme posledným korpusom.
     
  • 4.
    Celý tortu omažeme tenkou vrstvou krému a dáme vychladiť.
     
  • 5.
    Navrch som dávala takúto čokoládovú penu: 100 ml šľahačky dáme prevariť, preložíme nad paru aby to neprihorelo a pridáme 120 g čokolády, 1,5 PL práš. cukru, 1 PL kakaa a 1 ČL rumu, premiešame, roztopíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú šľahačku (150 ml) si vyšľaháme a spojíme s vychladnutou čokoládou. Dáme na 6 - 8 hodín do chladničky a vylejeme na tortičku. Boky a vrch si môžeš ozdobiť jak je libo.
  •  

https://dobruchut.azet.sk/recept/30209/cokoladova-torta/