Čokoládová klasika
07.05.2015 15:27
Čokoládová klasika
Postup receptu:
-
1.Na cesto necháme zmäknúť maslo na izbovú teplotu. Čokoládu nasekáme a v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme. Maslo vyšľaháme na krém, za stáleho miešania primiešame čokoládu. Zapracujeme 100 g cukru a postupne pridáme aj žĺtky. Nakoniec prisypeme múku s mandľami a premiešame. Bielky vyšľaháme dotuha a postupne k nim preosejeme cukor. Sneh zapracujeme do čokoládového cesta.
-
2.Rúru vyhrejeme na 220 °C. Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom, vlejeme cesto a pečieme asi 45 minút, pričom po 10 minútach znížime teplotu na 170 °C. Korpus vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a potom ho vyberieme z formy.
-
3.Na krém nakrájame a rozpustíme čokoládu. Smotanu vyšľaháme dotuha a dáme do chladničky. Bielky si odvážime a 100 g vyšľaháme na sneh, pridáme tekutú čokoládu a opatrne zapracujeme vychladenú smotanu. Krém vložíme do chladničky.
-
4.Maslové keksy rozmrvíme, premiešame s tekutým maslom a zmes spracujeme. Keksíkové cesto natlačíme do tortovej formy, navrch pridáme polovicu čokoládového krému, potom vložíme vychladený korpus a opäť čokoládový krém. Chladíme 4 hodiny.
-
5.Čokoládu na polevu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, potom ju necháme vychladnúť na izbovú teplotu,
potrieme ňou tortu a dáme najviac na 30 minút do chladničky. -
https://dobruchut.azet.sk/recept/3977/cokoladova-klasika/