Broskyňové kocky
30 porcií 30+40 minút
Cesto: 4 vajcia, 200g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100ml oleja, 100ml mlieka, 200g práškového cukru, 1 prášok do pečiva
Plnka: 250 ml šťavy z broskyňového kompótu, 550 ml mlieka, 2 plné lyžice hladkej múky, 2 zlaté klasy, 175g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 825g kompótu, 250g masla,
Postup:
1. Broskyňový kompót precedíme, šťavu si odložíme.
Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor s vanilkovým cukrom, po jednom žĺtky, olej, mlieko. Pridáme múku s práškom do pečiva a zamiešame. Vylejeme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie. Plech 30x42cm.
2. Scedené broskyne pokrájame na plátky hrubé asi 3-4mm a poukladáme tesne vedľa seba na piškótu a upečieme. Papier odstránime a necháme vychladnúť.
3.Plnka: broskyňovú šťavu zmiešame so 400ml mlieka. Do dalších 400ml mlieka vmiešame zlaté klasy a múku, prylejeme zvyšné mlieko so šťavou a uvaríme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom na hustú kašu. Necháme vychladnúť.
4. Maslo vyšľaháme s pudingovou kašou rovnakej teploty ako je maslo. Vyšľaháme na hladký krém. Zvyšnou šťavou pokropíme vychladnutú piškótu a potrieme krémom.
5. Necháme vychladnúť a postruháme čokoládou.
6. Prajem dobrú chuť:)
Tento recept čerpám z internetu Torty od Mamy