Broskyňové kocky

30 porcií  30+40 minút

Cesto:  4 vajcia, 200g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100ml oleja, 100ml mlieka, 200g práškového cukru, 1 prášok do pečiva

Plnka:  250 ml šťavy z broskyňového kompótu, 550 ml mlieka, 2 plné lyžice hladkej múky, 2 zlaté klasy, 175g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 825g kompótu, 250g masla, 

Postup:

1.  Broskyňový kompót  precedíme, šťavu si odložíme.

Piškóta:  Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor s vanilkovým cukrom, po jednom žĺtky, olej, mlieko. Pridáme múku s práškom do pečiva a zamiešame. Vylejeme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie. Plech 30x42cm.

2. Scedené broskyne pokrájame na plátky hrubé asi 3-4mm a poukladáme tesne vedľa seba na piškótu a upečieme. Papier odstránime a necháme vychladnúť.

3.Plnka: broskyňovú šťavu zmiešame so 400ml mlieka. Do dalších 400ml mlieka vmiešame zlaté klasy a múku, prylejeme zvyšné mlieko so šťavou a uvaríme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom na hustú kašu. Necháme vychladnúť.

4. Maslo vyšľaháme s pudingovou kašou rovnakej teploty ako je maslo. Vyšľaháme na hladký krém. Zvyšnou šťavou pokropíme vychladnutú piškótu a potrieme krémom.

5. Necháme vychladnúť a postruháme čokoládou.

6. Prajem dobrú chuť:)

 

 

Tento recept čerpám z internetu Torty od Mamy