Ananásová torta

Ananásová torta s krémom

 
Ananásová torta s krémom
 

SUROVINY NA 4 PORCIE:

  • 6 ks vaječný žĺtok
  • 4 ks bielok
  • 110 g polohrubá múka
  • 130 g práškový cukor
  • 20 g maslo
  • 20 g hrubá múka
  • 2,5 dl šľahačková smotana
  • potlčená vanilka
 
  •  
Prepočítať na  porcie
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Žĺtky s polovicou cukru vymiešame do peny. Z bielkov a druhej polovice cukru ušľaháme sneh, ktorý zamiešame do žĺtkov súčasne s múkou a potlčenou vanilkou.
     
  • 2.
    Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a v rúre upečieme. Tortu prekrojíme, naplníme ananásovým krémom, spojíme a ozdobíme krémom a šľahačkou.
  •  

https://dobruchut.azet.sk/recepty/39/torty/12/