Rákócziho tvarožník s bielkovou penou

Rákócziho tvarožník s bielkovou penou

Rákócziho tvarožník s bielkovou penou

 

 

Suroviny

8
porcií
60
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cesto: Suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré sformujeme do gule, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky na hodinu.

 
2

Cesto potom rozvaľkáme na papieri na pečenie na hrúbku asi 5 mm a prenesieme na plech. Popritláčame ho po okrajoch a popicháme vidličkou. Dáme ho do rúry predpiecť na 5 minút pri teplote 150 °C.

 
3

Plnka: Všetky suroviny spolu zmiešame a vylejeme na predpečené cesto. Znovu dáme piecť do rúry na asi 10 minút pri teplote 150 °C.

 
4

Pena: Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme práškový cukor. Vrecko na zdobenie naplníme pripraveným snehom a na koláč urobíme mriežku.

 
5

Koláč vložíme do rúry ešte na 15 minút pri teplote 150 °C. Po vybratí dozdobíme marhuľovým džemom a práškovým cukrom. Nakoniec koláč necháme sušiť v rúre pri 100 °C, kým sneh chytí farbu.

 

https://varecha.pravda.sk/recepty/rakocziho-tvaroznik-s-bielkovou-penou/57769-recept.html